Nejčastější dotazy a odpovědi

Způsob platby:
a) hotovost
b) dobírka
c) zálohová faktura

Způsob dodání:
a) vlastní odběr
b) poštou do 20 kg
c) zásilkovou službou

Dodací termín:
a) zboží skladem do 24 hodin
b) na zakázku dle dohody

Rabat pro prodejce dle odběru

Jaké jsou provozní tlaky pro ruční nářadí?

Pracovní tlak ručního nářadí je 4–6 bar (u některých typů do 7 bar). U ponorných vrtacích kladiv podle typu až do 20 bar.

Jaké oleje a olejovače doporučujete pro mazání vašich výrobků?

Pro mazání výrobků doporučujeme olejovače LR 1, LR3 nebo SOOR 6 (podle spotřeby vzduchu) s náplní ekologických mazacích olejů např. TOTAL PNEUMA, SHELL TORCULA 32, TOP OIL BIO UNI, ATEA PNEU-EKO nebo minerální motorové oleje (např. Pneumat 46) s viskozitou dle teploty a výrobků. Pro konzervaci nepoužívejte ekologické oleje.

Jak provádíme broušení a ostření roubíkových korunek?

Roubíky brousíme vždy, když se na roubících vytvoří plošky velikosti od 1/3 do max. 1/2 průměru roubíku. Roubík přebroušením upravíme na původní tvar. Při vrtání do měkkých hornin je nutno roubíky přebrušovat nejpozději po odvrtání 400 metrů, i když jsou zdánlivě neopotřebované (zabrání se tak vzniku tzv. hadí kůže a následnému zlomení roubíků).

Přebroušení se provádí speciálními brusnými tělísky upevněnými v odpovídající brusce. Bruska je ruční s pneumatickým pohonem. Broušení provádíme dvěma způsoby: radiálním  a axiálním způsobem. Brusná tělíska jsou v zásadě dvojího druhu: tvarová a zahlubovací. Tvarová slouží k vytvoření správného tvaru vyčnívajícího konce roubíku. Tvarová brusná tělíska mohou být pro axiální broušení, nebo radiální broušení. Zahlubovací slouží k obnažení roubíku v tělese korunky. Správně nabroušená korunka musí mít obvodové roubíky přesazeny nad průměr tělesa korunky cca. 0,5 - 1 mm. Přesah je nutno upravovat obroušením průměru hlavy tělesa korunky.